Offcourse.io

Gedurende 3 jaar bij Offcourse heb ik bijgedragen aan diverse operationele en strategische projecten.

 
screen-yellow-background-v2.0.jpg

Offcourse is een open source platform voor crowd learning. Offcourse streeft een wereld na waar iedereen gelijke kansen krijgt om te leren wat ze willen, door slim gebruik te maken van kennis die via het web voor iedereen toegankelijk is.

In 2015 trad ik toe tot het vaste team van Offcourse. In eerste instantie droeg ik bij aan de coördinatie van het team, waar ik diverse teamdagen voor organiseerde. Gaandeweg nam ik steeds meer strategische projecten op: van het faciliteren van pilots en workshops tot de ontwikkeling van de user experience en partnerships.

Zo organiseerde ik een emailcursus over HTML, CSS en JavaScript waarmee de eerste functionaliteiten van het platform werden getest. Daaropvolgend werd Offcourse in 2017 geselecteerd voor deelname aan de Nederlandse handelsmissie naar SXSW in Austin (Texas, USA). Ik representeerde Offcourse en verzorgde verschillende pitches. Ook voltooide ik een succesvolle subsidieaanvraag, waarvoor ik diverse partnerships ontwikkelde.

Eind 2017 faciliteerde ik een strategische workshop, aan de hand waarvan de road map naar de officiële launch in begin 2018 werd vastgelegd. Gedurende deze fase droeg ik bij aan de user interface van het platform.

Sinds de launch ben ik als consultant bij het project betrokken.

2015 - 2018, projectmanagement, partnerships, strategie, design, consultancy